top of page

10 důvodů, proč jít letos na CONiáše

24. září proběhne v Městské knihovně v Praze jubilejní 10. ročník setkání fanoušků sci-fi a fantasy literaruty a životního stylu – CONiáš. Důvodů, proč na tuhle akci musíte zavítat, je mnoho. Vybrala jsem pro vás deset těch nejdůležitějších.



1) Samantha Shannon. Přijede. Jen kvůli CONiáši (ať si v Luxoru říkají, co chtějí). A bude povídat o svých knihách Kostičas a Vidořád a možná i novince The Song Rising. Přineste si své výtisky, slyšela jsem, že moc ráda podepisuje.


2) CONiáš se koná v knihovně. Pořádají ho knihovníci. Všude je spousta knih. Víte snad o nějaké ještě více knihomolské akci?

3) Tématem je cestování v čase. Ať už milujete historické detektivky nebo postapo, něco se pro vás najde. A třeba zahradničení je věčné.


4) Jedná se o jubilejní desátý ročník. Je to tedy již tradiční akce, rok od roku lepší.


5) Dostanete dvě akce za cenu jedné. Letos je totiž CONiáš spojen s Parconem. To znamená více hostů, více přednášek, více vyhlašování cen.


6) Probíhají křty nových knih, dozvíte se tak o novinkách z první ruky. Spousta z nich bude zároveň na prodej, takže si je budete moct ihned odnést.


7) Dočetli jste? Nevybrali jste si z novinek? V tom případě můžete vyměnit své staré knihy za nové, nebo spíš jiné, čtenáři ověřené. Bude totiž probíhat i tradiční výměna knih, ovšem zaměřená na fantastiku. Ne ne, s Padesáti odstíny nepochodíte. I když to je vlastně taky docela fantastický blábol...


8) Vedle Samanthy se vám budou věnovat i další autoři, především čeští. Můžete si tak své úlovky nechat podepsat, nebo jim klást záludné otázky. Odpovídat budou například Jiří Walker Procházka, Vilma Kadlečková nebo Leonard Medek.


9) Opět pro vás bude připravena stylová kavárna, kde vás obslouží dívky jako vystřižené z japonských komiksů. Menu tradiční anglické s kvalitním čajem, okurkovými sendviči a s láskou pečenými dortíky.


10) Trailer. Jako již tradičně je stylový a vtipný. Moc se povedl. Posuďte sami:


Zdroje fotografií: Samantha Shannon – vlastní blog

Vilma Kadlečková – Novinky.cz

Video: EP!C TV

Výhodné počtení
Archivní počtení
Tagy
bottom of page