top of page

Young Adult

Cinder - Scarlet - Cress
Nejkrásnější - Winter - Stars Above

Měsíční kroniky

Marissa Meyer

 

Šest v jednom. Tedy prozatím jen čtyři, ale bude hůř, slibuju.

Selekce - Elita - První - Dcera

Kiera Cass

Série, kterou jsem původně vůbec nechtěla číst. Dnes musím zkonstatovat, že by mi hodně uniklo. Další trilogie ve čtyřech dílech? Ba ne, tady je to trochu jinak...

Život a smrt: druhý pohled
Stmívání

Stephenie Meyer

Věřili byste tomu, že fenomén Stmívání nás oblažuje již deset let? Jako dárek k výročí nadělila Stephenie Meyerová svým fanouškům dárek – příběh vyprávěný z pohledu chlapce

Stínová královna

C. J. Redwine

Další z knih ve stále populárnějším žánru retellingů je postavena na zápletce Sněhurky. Nehledejte zde ale trpaslíky, tady létají draci a magie umí pohnout skálou.

Čáry života

Veronica Roth

Cyra Noavek je obdařena darem bolesti. Kvůli němu je zneužívána vlastním bratrem jako mučící nástroj. Nenáviděná dívka však dostane nečekaného spojence: Akose, chlapce zajatého ve znepřáteleném národě.

Dvůr trnů a růží & Dvůr mlhy a hněvu
Sarah J. Maas

Retellingy jsou poslední dobou v módě. A Dvůr trnů a růží patří mezi ně. Příběh inspirovaný Kráskou a zvířetem v podání kruté a nemilosrdné Sarah J. Maas.

Skleněný trůn

Sarah J. Maas

Již brzy se zde objeví povídání o třech knihách a s trochou štěstí i minimálně dvou novelách o vražedkyni Celaeně.

Drahokamy
Láska nezná čas

Kerstin Gier

Rudá jako rubín, Modrá jako safír, Zelená jako smaragd – to jsou knihy ze série, jejíž ústředním motivem je cestování v čase.

Rudá královna

Victoria Aveyard

Příběh o magii, lásce, důvěře a zradě ve světě, kde "ti druzí" jsou vždycky ti špatní. Rudou královnu jsem četla kvůli knižnímu klubu a můžu vřele doporučit.

Caraval

Stephanie Garber

Pamatujte, je to jen hra!

Těžko to ale vysvětlujte Scarlett, která ji hraje, i když nechce. Musela se ale zapojit, protože zmizela její sestra. A kdo je ve skutečnosti ten mladík, který ji doprovází?

Jiskra v popelu

Sabaa Tahir

Nádherná kniha připomínající pohádku Tisíce a jedné noci zkřížená s antickým Římem. Proč jen jsem její recenzi dosud opomínala, když už ji mám dávno přečtenou?

Šepotání - Divotání - Zrcadlení

Anita G. Howard

 

Howard? Že by příbuzná autora Johannese Cabala?

 

Šepotání je příběh Alenky, která není Alenkou.

Bez šance

Neal Shusterman

Příběh ze světa, kde jsou zakázány potraty, ale je povoleno posílat děti mezi 13 a 18 lety na rozpojení. Nějdo to nazývá novou formou života, rozpojenci však tuší, jak je to doopravdy.

Kniha, pro kterou jsem si běžela v den uvedení do distribuce.

Griša: světlo a stíny

Leigh Bardugo

Alina Starková si myslí, že je obyčejná. Obdivuje krásné Griši, aniž by tušila, jaký osud ji vedle nich čeká. Svět inspirovaný carským ruskem se magií doslova otřásá.

Posvátné lži Minnow Blyové

Stephanie Oakes

Co může člověk ještě ztratit, když už přišel o všechno? Sotva se Minnow Blyová dostala z jednoho vězení, kterým jí byla sektářská osada, míří do druhého – opravdového nápravného zařízení. Minnow však nepotřebuje nápravu, potřebuje něco zcela jiného.

Probuzení Simona Spiera

Becky Albertalli

Kniha o první lásce, která je jednak virtuální a jednak homosexuální, se dočkala filmo-vého zpracování a nového vydání s novým názvem. Já si však sehnala to původní.

bottom of page