top of page

Sepsáno pro zeedee

Tyto recenze jsem poprvé zveřejnila na zeedee.com. Tady si je jen schovávám, abych se mohla chlubit.

O díře z trychtýře

Petr Stančík & Toy Box

 

Kniha, která je unikátní výtvarným zpracováním i příběhem svého vzniku, pochází z pera držitele Magnesie Litery Petra Stančíka a držitelky ceny Muriel, ilustrátorky Toy Box. Jak se tato spolupráce vydařila?

 

Setkání s Rámou

Arthur C. Clarke

 

Klasické dílo science fiction se představuje jako audiokniha. Záhadný objekt se řítí sluneční soustavou a lidstvo 22. století se s tím musí vypořádat. Má tato kniha ještě po téměř půl století od prvního vydání co nabídnout současným čtenářům a posluchačům?

 

Černé světlo (Akta Enzo #3)

Peter May

 

Třetí díl série Akta Enzo vyšel původně již v roce 2008. Čeští čtenáři se z překladu mohou radovat teprve od jara 2017. Peter May tentokrát pro svého skotsko-italského vyšetřovatele připravil vskutku zapeklitý případ.

Poháry touhy

Markéta Harasimová

 

Autorka vytáhla mladou ženu z Prahy, nechala ji zničit si manželství i vztah s matkou a vrhla ji na jižní Moravu, do víru vinobraní. Jak si Viola poradí s nástrahami osudu?

 

Žena se lvem

antologie povídek českých a slovenských autorek fantastiky.

 

První sbírka sci-fi a fantasy povídek českých a slovenských autorek nabízí velký výběr stylů a žánrů, mezi kterými si ten svůj najde snad každý. Mysleli jste si, že fantastika je doménou mužů? Žena se lvem vás vyvede z omylu.

 

Dvůr mlhy a hněvu

Sarah J. Maas

 

Pokračování Dvora trnů a růží už se sice nedá označit jako retelling, nicméně fanynky této autorky láká stejně. Pozor! Zvýšené množství sexu zaručeno!

Posvátné lži Minnow Blyové

Stephanie Oakes

Co může člověk ještě ztratit, když už přišel o všechno? Sotva se Minnow Blyová dostala z jednoho vězení, kterým jí byla sektářská osada, míří do druhého – opravdového nápravného zařízení. Minnow však nepotřebuje nápravu, potřebuje něco zcela jiného.

Pták a Veverčák na útěku

James Burks

 

Komiksová jednohubka ulovená na veletrhu Svět knihy láká nejen svou výraznou barevnou ilustrací, ale i silným příběhem o odvaze a přátelství mezi ustrašeným Veverčákem a lehkomyslným Ptákem.

 

Spad & Poločas rozpadu

František Kotleta

Borek Kapitančik

 

Je po jaderné válce. Jeden z jejích hrdinů – plukovník David Michálek – přežívá v sutinách Prahy jako majitel oblíbeného baru. Popíjí s obchodníky či otrokáři a s bojem už nemá nic společného. Až do chvíle, kdy se v hospodě objeví někdejší spolubojovník se vzkazem, aby se postaral o dceru jejich bývalého generála.

 

Kosmonaut z Čech

Jaroslav Kalfař

 

Vydejte se do vesmíru s prvním českým kosmonautem. Jaroslav Kalfař vás vezme nejen ke hvězdám, ale i do minulosti a do nejtemnějších zákoutí lidské mysli.

Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít!

Michal Široký & Jaromír Štejnar​

Po přečtení zavřít je univerzální návod na to, jak se chovat k divokým a dobrodružným knižním příběhům. Jinak se totiž může stát, že si postavy z knihy najdou vás!

bottom of page