top of page

Populárně naučné knihy

 

 

Škorpilova škola běhu

Miloš Škorpil

 

Miloš Škorpil ve své knižní podobě školy běhu podává tipy začínajícím i pokročilým běžcům. Dozvíte se například, jak si vybrat správnou obuv na běh, jak se obléknout do různého počasí nebo jak spočítat svou maximální tepovou frekvenci.

Svatba na kterou nikdo nezapomene: Rady pro nevěsty

Sarah Ivens

 

Tahle knížka by byla dobrá v první fázi plánování svatby. Obsahuje spoustu nápadů, jak svatbu obzvláštnit, některé z nich se dokonce zdají být v praxi uskutečnitelné.

Spoustu bodů strhávám za mizernou redaktorskou práci...

Vzdělávejte se po svém

Dale J. Stephens

 

Dočetla jsem tuhle útlou knížečku za dobu delší, než by zasloužila, ale aspoň jsem měla dost času o ní přemýšlet. Pravdou je, že je hodně uzpůsobena americkému prostředí. Jsou zkrátka věci, které u nás nefungují. Třeba létání zadarmo za nalétané kilometry. Také už asi tak moc nepomůže lidem jako já, tedy těm, kteří bez větších problémů prošli kompletním vzdělávacím cyklem (od školky po diplom). Přesto obsahuje několik zajímavých nápadů, jak rozšířit své možnosti.

Body Book

Cameron Diaz

 

Leží mi na nočním stolku už pěkně dlouho.

Tak co, Cameron, dotáhneme to spolu

o prázdninách?

 

(edit 7. 1. 2016: tak leda o vánočních)

 

Jak název napovídá, hlavním tématem je tělo. Není to příručka, která by poradila konkrétní cviky nebo recepty pro zdraví...

Sladký design

Hana Rawlings

 

Knihu Sladký design jsem zakoupila po té, co jsem s paní, jež připomíná cukrářskou vílu, absolvovala minikurz zdobení dortíků. Při druhém setkání jsem pak již neodolala a využila příležitosti nechat si svůj památný výtisk podepsat.

Hrajeme si s FIMO hmotou

Monika Brýdová

 

S Fimo hmotou nemám žádné zkušenosti, ale i tak mě tato knížka dokázala nadchnout a při tom jsem neměla pocit, že bych něčemu nerozuměla. Některé projekty jsou možná pro začátečníka obtížné, ale na názorné fotografie se moc hezky dívá a ve většině případů lze postup pochopit i bez přílišného studování textu.

Primal Blueprint

Mark Sisson

 

Primal Blueprint je označován jako "měkké" paleo. Obsahuje několik rozdílů oproti Whole30, které je naopak "tvrdou láskou" k sobě samému. Mark Sisson však nepřináší jen nový pohled na paleo stravování, ale i pohyb, který je potřebný nejen ke zhubnutí, ale pro udržení celoživotního zdraví.

Jídlo na prvním místě
Whole 30

Melissa a Dallas Hartwigovi

Dvojice knih Jídlo na první místě a Whole30 si je velmi blízká. Nespojuje je pouze autorský pár, nýbrž celý stravovací koncept. A zatímco první jmenovaná kniha je věnovaná více vědeckému pozadí této diety vycházející z paleo stravy, Whole30 přináší přehled uceleného 30 denního programu včetně konkrétních receptů, postupů a plnobarevných fotografií.

Copywriting

aneb

První srovnávací recenze tohoto webu.

Dvě knihy o stejném tématu, kterou z nich vybrat? Jak těžké je psát prodejní texty na web a zvládne to každý?

bottom of page