top of page

E-knihy měsíce e-knih

Tento příspěvek by se mohl klidně jmenovat "Tak jsme utráceli" nebo "Alenka v říši nul a jedniček". Březen byl měsícem čtenářů a i když si ho eReading přejmenoval na měsíc e-knih, vlastně mi to nevadí, protože to znamenalo každý den jinou slevu.


Pravidla hry byla jednoduchá: nabídněte takovou slevu, abych si knihu koupila. I když jsem si vědoma toho, že rozdíl v ceně papírové a elektronické knihy tvoří vlastně jen tisk na papír, tedy relativně pár korun, přesto dám raději 300,- Kč za vázaný artefakt než 200,- Kč za digitální shluk.


S politováním musím oznámit, že eReading vyhrál, a to v poměru 13:10, tedy třináct objednávek z celkem 23 pracovních dní, kdy slevová akce probíhala.


Celkem to tedy znamená přírůstek 49 knih do mé čtečky a v mnoha případech i to-read fronty. Aby však číslo nebylo takto neúplné, zarovnávám sérii jednou objednávkou na Palmknihách, která byla ze všech nejdražší.


Je jí Sprint od Jaka Knappa, který vydal Jan Melvil. Knihy tohoto vydavatelství jsem si v poslední době obzvláště oblíbila. Proto mi nedělalo takový problém dát ony dvě stovky za e-knihu, ačkoli jejich novinková záležitost Na volné noze stojí pět set. Uf. Až se rozhoupu, bude to možná nejdražší e-kniha, jakou si koupím (i když kolik asi stála ta Atlasova vzpoura?).


Březnové úlovky


Zpět ke knihám z eReadingu: mezi nejzajímavější úlovky minulého měsíce počítám knihy motivační a vzdělávací, jako třeba Líheň podnikatelských nápadů, Změna myšlení, Náboženství pro ateisty či Zbavte se nepořádku jednou pro vždy, dále beletrii, kterou využiju do čtenářského klubu Fresh Books: Čáry života a oba díly Univerzity výjimečných, a taky knihy, které si z nějakého důvodu chci přečíst, jen jsem k tomu zatím neměla odvahu. Mezi nimi najdeme třeba Kvantovou teorii, co nikoho nezabije, Knihu líných radostí nebo Pravdu od člena Monty Pythonů Michaela Palina.


I když celková částka v tomto měsíci přesáhla 3,5 tisíce Kč, v průměru jsem zaplatila 78,- Kč za jednu knihu, a to je vlastně důvod k radosti. Jídlo si koupím zase po příští výplatě. A pak si vezmu dva roky prázdnin, abych to všechno přečetla.



Výhodné počtení
Archivní počtení
Tagy
bottom of page