top of page

Audioknižní fantasy a sci-fi

Sirotčinec slečny Peregrinové
pro podivné děti

Ransom Riggs

Viktor Dvořák

 

Audioknihu o sirotčinci uzamčeném v časové smyčce jsem doposlouchala druhý den po jejím oficiálním vydání! A proč ne? Vždyť má pouhých sedm hodin a filmové zpracování je právě v kinech.

 

Letopisy Narnie

Clive Staples Lewis

Miroslav Táborský

 

Letopisy Narnie jsou jedním ze zásadních děl, o kterých se domnívám, že by měl každý znát, ale pro jejich velikost se mi do nich moc nechce (dalšími v mé soukromé sbírce jsou Hunger Games a Hra o trůny). Proto jsem zajásala, když jsem zjistila, že ji načetl Miroslav Táborský, jenž se mi zalíbil v Infernu.

 

Hunger Games

Suzanne Collins

Tereza Bebarová

 

Audioknihu Hunger Games jsem pořídila po té, co jsem se celá nadšená vrátila z kina z první poloviny třetího dílu, honem dokoukala předchozí dva filmy a hledala pokračování. Knihu tři v jednom mám doma už pěkně dlouho, ale právě kvůli její tloušťce se mi do ní nechtělo.

 

Řeky Londýna

Ben Aaronovitch

Tomáš Kobr

 

​Řeky Londýna jsou prvním příběhem mladého policisty Petera Granta, který náhodou zjistí, že má jisté magické schopnosti. Knihu jsem již dříve četla, její audiozpracování proto bylo jen zajímavým rozšířením čtenářského zážitku.

 

Setkání s Rámou

Arthur C. Clarke

 

Klasické dílo science fiction se představuje jako audiokniha. Záhadný objekt se řítí sluneční soustavou a lidstvo 22. století se s tím musí vypořádat. Má tato kniha ještě po téměř půl století od prvního vydání co nabídnout současným čtenářům a posluchačům?

 

Duna

Frank Herbert

Marek Holý & Jana Stryková

 

Poctivé sci-fi plné intrik vydané po půl století v audioknižní podobě. Po všech směrech nadčasovou, i když náročnou knihu můžu vřele doporučit.

 

Všemi dary obdarovaná

M. R. Carey

Klára Sedláčková Oltová

Dana Černá

Vasil Fridrich

Příběh desetileté Melanie z vojenského vězení protkaný putováním po postapoklayptickém světě, kde hladovější vítězí.

Novinka vydaná v rámci akce Audiknihy NAHLAS! v říjnu 2016.

Pistolník – Temná věž #1

Stephen King

Libor Terš

Úvodní část sedmidílné ságy Stephena Kinga seznamuje s Pistolníkem Rolandem a jeho honbou za mužem v černém.

Sága o Zaklínači: Krev elfů

Andrzej Sapkowski

Martin Finger

 

První část "velkého" příběhu o zakínači Geraltovi z Rivie navazuje​ na sérii povídek. Sám Geralt však není zdaleko jedinou hlavní postavou, svůj příběh prožívá i Ciri a setkává se se známými postavami fantastického světa Andrzeje Sapkowského: Marigoldem, Triss, Yarpenem Zigrinem ši Yennefer.

 

Atlas mraků

David Mitchell

Kryštof Rímský, Jan Zadražil,

Kristýna Frejová, Jan Vlasák,

Jana Stryková, Martin Stránský a Jan Herger

 

Moje první novodobá audiokniha je zároveň pověstným kostlivcem ve skříni mé recenzní kariéry. Napsat dobré povídání o náročné knize, která má navíc i kvalitní filmovou verzi, považuji za velmi obtížné a pravděpodobně se do Atlasu mraků budu muset zaposlouchat znovu.

 

Eragon

Christopher Paolini

Martin Stránský

 

Srdcovka z doby dospívání okořeněná hlasem doktora House? Proč ne. Herce Martina Stránského velmi uznávám, jeho schopnosti daleko převyšují jednu známou roli dabingu, jako Bertie (Králova řeč) byl také nezapomenutelný.

Eragona jsem jako náctiletá milovala, tak proč mu nedat šanci na prahu třicítky?

 

Eldest

Christopher Paolini

Martin Stránský

 

Pokračování Eragona se stále skvělým Martinem Stránským. Tahle kniha není ani skvělá ani převratná, ale je dostatečně čtivě napsaná na to, abychom sledovali osudy Eragona po velké bitvě

 

Brisingr

Christopher Paolini

Martin Stránský

 

Eragon dospívá. Jeho rozhodnutí jsou čím dál vážnější a závažnější pro osudy mnoha dalších lidí. Ve třetím díle můžeme sledovat nejen jeho kroky, ale též počínání Eragonova bratrance Rorana, který přivedl lid Carvahalu mezi Vardeny, a také vardenské panovnice Nasuady.

 

Hra o trůny

George R. R. Martin

František Dočkal

 

První díl světoznámé ságy s ještě známějším seriálovým zpracováním je audioknihou dosti náročnou. Vměstnat dění Západozemí do více než 44 hodin poslechu je výkon hodný mistra. Podařilo se mistru neutnout se?

 

Erilian: město čarodějů

Tereza Janišová

Jiří Klem, Lucie Fiona Šternerová

 

Dobrodružné fantasy pro mládež od české autorky láká na svět plný magie, draků, tajemství a tajných chodeb pod městem. Najdeme v něm i zakázanou lásku a dlouho přetrvávající intriky.

Kdo zabil Kiařiny rodiče?

bottom of page