top of page

SCI-FI

a jiná vesmírná dobrodružství

Den trifidů

John Wyndham

 

Představte si, že se probudíte a všichni kolem vás budou slepí. Tak přesně tohle se stalo Billu Masenovi. Mezi slepými jednookým králem se však neocitl jediný, takže společně s Josellou, dívkou zachráněnou ze spárů hladového slepce, se vydává na cestu s jediným úkolem – přežít.

Vycpávač zvířat

Jarosław Grzędowicz

 

Sbírka povídek polského autora se pohybuje od historické fantasy přes alternativní současnost až po vzdálenou budoucnost. A proto je tady, mezi sci-fi. A taky aby byl Jarosław Grzędowicz vedle své manželky.

Grilbar Galaxie

Maja Lidia Kossakowská

 

Grilbar Galaxie nabízí rychlé občerstvení, pro silnější kulinářské zážitky musíte do Plačtivé komety. Její šéfkuchař Hermoso Madrid Iven vám připraví vybrané lahůdky ze surovin, o kterých jste nikdy neslyšeli. A pokud vám ani to nestačí, můžete se s ním vypravit na cestu, jejímž cílem je vedle nehynoucí slávy také záchrana celé galaxie. Ne, toho grilbaru ne.

Válka o dárky

Orson Scott Card

 

Tohle byla moje první kniha z Enderovské ságy. Krátce po dočtení musím zkonstatovat, že jsem nadšená a že si běžím vypůjčit Enderovu hru.

Doctor Who: Silueta

Justin Richards

 

Vítejte na Karnevalu kuriozit a nechte se okouzlit karetními triky dvanáctého Doktora, vystoupením siláka Straxe ohýbajícím železné pruty na potkání, ještěrčí ženou Vastrou a také stínovým představením záhadné paní Siluety.

 

Viktoriánský Londýn vás vítá, připravte si penci na vstupenku.

Kosmonaut z Čech

Jaroslav Kalfař

 

Vydejte se do vesmíru s prvním českým kosmonautem. Jaroslav Kalfař vás vezme nejen ke hvězdám, ale i do minulosti a do nejtemnějších zákoutí lidské mysli.

bottom of page